Wat verwacht de klant
De wensen van de klanten zijn veranderd met de tijd. Onder andere door de crisis en door onzekerheid die het met zich meebrengt. Het leven gaat gewoon door en gelukkig kunnen we nog steeds kopen wat we willen. Voorheen gingen we eerst naar een winkel nu doen we dit ook graag online.
Alles wat heel normaal was, is dat nu niet meer. Tijdens een crisis moeten we de gevolgen minimaliseren. Ieder heeft zijn gewoontes en routine. Daarin vinden wij regelmaat en zekerheid. We zijn immers mens en zoeken vaak naar een stukje empathie. We moeten mee met de veranderingen. We nemen als voorbeeld videobellen. Voorheen een onbekend en niet nodig fenomeen. Nu is het bijna niet meer weg te denken tijdens meetings, verjaardagen en welk sociaal gelegenheid dan ook. De behoefte aan menselijk contact is sterk toegenomen
De vraag van de klant is veranderd
Tijdens een crisis waar wereldwijd iedereen zich dient aan te passen. Daarbij veranderen de behoeftes enorm. Waar we voor de crisis waarde aan hechte zal nu als minder belangrijk gezien worden. In tijden van nood veranderen de wensen. We willen niet meer klagen, iedereen voelt de vervelende gevolgen ervan. We moeten elkaar helpen. Maar wat verwacht de klant nog anno 2020?
Online is het nieuwe bereikbaarheid
Het online zijn was tot een paar jaar geleden een modern begrip. Nu is het niet weg te denken in een huishouden. Wereldwijd is er vraag naar online beschikbaarheid en is daarin enorm geïnvesteerd. Denk aan onlinesupport en online marketing. Ook met live chats zijn veel bedrijven te bereiken. Veel ondernemingen hebben zich moeten aanpassen aan de vraag van de klant. De behoefte is nl. anders in deze tijd.
Openheid is van belang
Door de ontwikkelingen online is ook de privacy en de omgang ervan veel veranderd. Daarom dient er duidelijk aangegeven te worden wat er wordt gedaan met uw informatie online. Zeker op het gebied van gezondheid van een klant. Het vertrouwd gevoel wat er in persoonlijk contact sneller is, moet er nu ook zijn online.
Kennis biedt macht
Om een crisis goed in beeld te krijgen dienen we er kennis over te hebben. Om te weten wat we met het corona crisis moeten doen, hecht de regering veel waarde aan de informatie van onder andere het RIVM. Ondanks het feit dat deze informatie niet volledig is en zelfs niet up to date. Toch dienen we een basis te hebben om een beleid te vormen. De Corona crisis laat nu zien dat wetenschappelijke investeringen van belang zijn. Kennis die niet relevant lijkt, blijkt toch van belang te zijn geworden en is nu een gevolg van de samenleving geworden.
Een online tool is in deze tijd niet meer weg te denken. Het online vergaderen is net meer alleen voor de multinationals. Door de beweging in de wensen van de klant is online kennis opdoen veel gemakkelijker en met meer mogelijkheid. Zo behoudt u een actieve relatie met uw klant.
Wat zal de toekomst zijn?
Niemand kan in zijn glazenbol kijken en ons vertellen wat de toekomst brengen zal. Zeker in deze tijd niet. We weten als geen ander dat niet alles valt in te calculeren. Hoe zal het zijn na de crisis? Gaan we nieuwe gewoontes aannemen of terug naar de oude tijd? Toch moeten we wel blijven innoveren en ons aanpassen aan de vraag van de klant ook na deze crisis. We dienen te weten waar onze klanten aanwezig zijn, dit zal voornamelijk digitaal zijn. Daarnaast zullen we de kosten moeten onderdrukken. Door alle onzekerheden die de toekomst kan hebben is het verstandig om niet te veel onnodige kosten te maken. Verklein het risico en zoek naar de meest voordelige manier om het product of dienst te kunnen blijven aanbieden. Houd de vraag van de klant in kaart. Blijf up to date en stel klantonderzoeken op. Zo weet u waar de klant behoefte aan heeft bij veranderingen. Denk out of the box en ben bereid dingen anders te doen.
Zet de klant centraal
Heb je advies nodig of wil je meer informatie over hoe de vraag van de klant in kaart te brengen? Contacteer ons gerust op het telefoonnummer/ via het online formulier. Onze experts staan u graag te woord.